NoTitsNoFun miniblogs

  • NoTitsNoFun
    0

    Ja jums iedotu super mazu saitu uzbliest, saits par kompāniju ar minimālu serverside darbu, kā pienemsim contact forma, un subscribe forma kur notiek mazs calls ar MailChimp API, un pienemsim vel kāds mazs API calls kā piemēram laika zinas API un tas tiek uzlikts uz lapas.

    Jautājums 1: kādu development set up jūs lietotu sadam projektam. Kaut kāds Laravel liekas diezgan liels un bulky kaut kam tādam, Lumen, Slim? WordPress logiski arī ir par lielu jo nekāds darbs ar content te nenotiek.

    Vēlams PHP backend.

    • alberts00
      0

      Neizmantotu PHP, bet gan AWSā API gateway un Lambda, kurš tālāk pārsūta uz Mailchimp ko tev vajag.Pie reizes kaut ko jaunu arī iemācīsies.

      • NoTitsNoFun
        0

        Es domāju set up kopā ar front end. Vārdu sakot super basic lapas rapid taisīsana zem kādas vienas platformss kur SCSS, JS ir compiled kopā ar PHP. KISS principle. Es negribu atseviski back end likt. Then again es īsti nezinu neko par Lambda vai AWS. Te runa neiet par ātrumu vai code quality. Low traffic shitty klientu saitu rakstīsana, kur bugets tādam saitam ir labi ja 5 dienas. I guess es paliktu ar Laravel jo to es zinu. 

        Tu vairāk zini par mani, pastāsti kā tiesi tavs veids man ātri palīdzēs uzcept saitu + front end.

        • alberts00
          0

          >KISS principle
          Nu ja vēlies bakstīt Laravel lapiņas katram klientam līdz sirmumam, your choice.
          >Te runa neiet par ātrumu
          >tavs veids man ātri
          shura.gif
          Es nesaku, ka tas būs super ātri, noteikti ne pirmajā reizē. Bet vismaz kaut ko jaunu varēsi iemācīties. Nākamajās reizēs, ja servera puses funkcionalitāte nemainās, varēsi vispār uz to neiespringt. FE tu vari renderētt un ģenerēt kā gribi.

    • NoTitsNoFun
      0

      Es zinu ka iespēja ir freaking minimāla bet kāds te ir strādājis ar GrapesJS

    • NoTitsNoFun
      +1

    • NoTitsNoFun
      0

      Bija pirms ilgāka laika miniblogs ar lietām ko mācīties un bija kaut kādas universitātes lekcijas ko skatīties, kāds var ielikt jo baigi ieinteresējās paskatīties kādas lekcijas brīvajā laikā. Paldies!

    • NoTitsNoFun
      0

      Vārdu sakot cenšos mācīties PHP, un vēlos pāris padomus. Tātad, es esmu diezgan zinošs citās tehnoloģijās - HTML, SASS, jQuery, SQL. Esmu lietojis PHP tikai vienkāršām lietām kā vienkārši PDO kveriji un tiešām maziem saitiem (reāli tikai pāris forms etc).
      Mans mērķis ir saprast un veidot mājaslapas ar Laravel.
      Mans jautājums ir vai man sākt kārtīgus projektus pirms tam un sataisīt pāris mazas mājaslapas ar procedural vai sākt mācīties OOP uzreiz un mēģināt kaut ko saprast. Pašlaik ir baigi grūti iebraukt kā tieši jādomā un jāraksta OOP.
      Otrs jautājums pēc cik saitiem, projektiem (teiksim kādas PHP related tehnoloģijas derētu pamācīties vispirms) vai ko man vajadzētu iemācīties lai sāktu Laravel.

      Teiksim, pamati PHP ir bet tas posms lai tiktu uz professionālu environment no vienkārša PHP uz OOP/Laravel ir baigi miglains.

      Pls help, baigi iestrēdzis nezinu kur tieši fokusēties mācībās starp procedural/oop/laravel.

    • NoTitsNoFun
      0

      Jautājums tiem kas strādā ar front-end. Kāds ir tavs setup? Es pašlaik cenšos iepazīties ar visādām platformām un veidiem kā rakstīt front-end. Esmu skatījies tādas lietas ka harp.js, gulp, grump, jekyll, prepros, sass, jade etc. Kā arī vai ir kādi css faili kuri patīk kā normalize.css vai animate.css.

      • NoTitsNoFun
        0

        Te laikam visi raksta backend. shura.gif

    1 - 2 - 3 - 4 - 5 -

    Atpakaļ Uz augšu