Sveicināti sen neredzētie eXs biedri,

Esat izstrādājuši ļoti forši tematisku lapu smile_mini.gif . Tā kā nesen nācās ieinstalēt Ubuntu Server, ir radušās nelielas problēmas un jautājumi par disku fragmentēšanu un kopējiem terminiem; ceru, ka ar jūsu palīdzību spēšu tos atrisināt.

Būtībā visa instalācija notika veiksmīgi, viss strādā; problēmas sagādā fragmentēšana(partitioning) un Logical Volumes, Physical Volumes un Volume group termini un izmantošana. Ieinstalēju Webmin, lai kārtīgāk izprastu draivu un fragmentēšanas procesu.

Neliela informācija par to, kā man tas izskatās:

Tātad LV

 

 

Draivu sadaļā:

 

C0D1:

 

C0D0:

 

C0D3:

 

Draivu info sysadminiem:

 

 

Ja kāds varētu atbildēt uz zemāk esošajiem jautājumiem, es būtu ļoti pateicīgs:

1) Kas ir Logical Volume un kāpēc tāds ir nepieciešams? Pēc tam, kad es izveidoju home Logical Volume, tas nepalielināja ~22GB brīvo daļu, kur var kaut ko likt un instalēt, tātad kādēļ lai būtu vajadzīgi vairāki Logical Volume, ja var vienkārši likt klāt root Logical Volume?

2) Es tā saprotu, ka Logical Volume tiek gatavots no Volume Groups, bet Volume Groups tiek gatavots no Physical Volume. Saprotu, ka pašreizējais Volume Groups(un līdz ar to Logical Volume sastāv no C0D1). Tādā gadījumā, kas ir C0D0?

3) Izejot no 2., kas ir C0D3 un kā es to varētu pievienot pie izmantojamās daļas(resp. Logical Volume pie root)?

4) Ja es pēkšņi gribētu samainīt kādu no fiziskajiem HDD(pret, piemēram, lielākas ietilpības HDD), kā es varētu zināt, ka es neizvākšu kaut ko ar informāciju? Un kā pēc tam šo HDD daļu pievienot pie Logical Volume root, lai es to varētu izmantot?

Paldies,

sysadmin