Hidden driver miniblogs

  • Hidden driver
    0

    Vai uzbūvēt savu serveri ir lētāk nekā hostēt viņu uz service kā Amazon/Google/Azure?
    Kā piemērs, ja mākonis maksā 25E mēnesī, vai es varētu dabūt tādu pašu jaudu no servera ja es uzbūvēju savu par 300(12x25)E, Ar domu, ka es viņu manu katru gadu.(600E, ja maina katrus 2)

    • NoTitsNoFun
      0

      Nezinu bet mākonī viss ir vieglāk, tie pāris eiro ko tu varētu ietaupīt man liekas ir waste. Tev nāk uptime, security, reliability concerni. Plus vietu aizņem.

      • alberts00
        0

        Nu ņem vērā, ka self hosted variantā, tu pazaudē daudzas fīčas. Darbā izmantojam tikai AWS un nevaru iedomāties cik mums vēl sysadminus vajadzētu, lai uzturētu savus serveris, mainītu mirušos cietos diskus, upgreidotu etc. Iekš AWS vari pie reizes auto scalingu taisīt, mainīt serveriem izmērus easily etc. Pašam man ir viena vieta, kur vajag snapshotot ik pa dienai un tas ir ļoti liels PITA, jo vienīgais kaut cik normālais veids, kā vari garantēt VirtualBox VM snapshotu konsistenci ir ja izmanto ZFS snapshotus hosta failu sistēmā, bet iekš AWS tev par to vispār nav jāsatraucās.
        Tu neiegūsti jaudu ejot uz mākoni, bet gan uzturamību.
        Reāli vienīgais, kad varbūt būtu labāk neiet uz mākoni ir, ja tev ir liels trafiks, kā Madaram ar ezgif.

        • Hidden driver
          0

          @mad cik tev ir unique visits un traffiks in/out mēnesī exgifam?

          • mad
            0

            Pēdējās 30 dienās 690k unikālie, kopējais traffiks apmēram 15TB ienākošais un 30TB izejošais (pa 3 serveriem).

            Bet ņem vērā, ka mans gadījums ir drusku specifisks, runa ir par lapu, kur visu laiku tiek lādēti gifi un video. Kaut kādam blogam vai veikalam ar 690k apmeklētājiem traffiks noteikti būtu daudzreiz mazāks.

      • mad
        0

        Viss atkarīgs, ko tu ar viņu gribi darīt.

        Ja tev vajag daudz traffika un cpu jaudas, tad cloud risinājumi ir ārkātīgi dārgi. Man ezgifs izmaksātu vairākus tūkstošus mēnesī, ja hostētos aws vai kādā citā lielajā mākonī. Tagad man 3 fiziski serveri mēnesī izmaksā mazāk par 200 eur. 2 ir paša salikti un atrodas Latvijā, vienu īrēju hetzner.de un tas ir vācijā.

        Bet vispār būvēt savu šobrīd nav jēgas. Ar tādām cenām, kā hetzner.de piedāvā dedicated serverus, pašam pirkt vai būvēt vienkārši neatmaksājas, lielā daļā datucentru tev par tava servera izvietošanu paprasīs vairāk kā hetzner par īri.

        Es hetznerā maksāju 47 eur mēnesī par kasti ar 64GB DDR4 ramu, i7-6700 un iekļautu 30TB traffiku (pie tam ja vajag vairāk, viņiem ir ļoti saprātīgas cenas). Bišku vecākus dzelžus tur var dabūt vēl krietni lētāk un bez setup maksas. Pagaidām arī nav nevienas sūdzības, tīkls strādā ideāli, setups bija 10 minūtes, viss automatizēts. Es gan pie vieņiem esmu tikai pāris mēnešus. Tā gan ir desktop hardware, nevis nopietni servera dzelži, bet nu manā gadījumā reliability īsti nav aktuāla problēma, svarīga ir jauda un traffiks, mani īpaši nesatrauktu, ja kāds serveris pēkšņi nosprāgtu, tas nozīmētu tikai to, ka pīķa stundās gifi resaizotos nedaudz lēnāk shura.gif

        Ja nevajag vairāk par pāris TB traffiku un visu laiku kurināt CPU cik spēj, tad gan droši vien mākonis ir vienkāršākais un uzticamākais variants.

         

        Īsumā atbildot uz jautājumu - jaudu tu noteikti vari dabūt vairāk saliekot savu dzelzi. Bet mākonis tev dod ērtības, uzticamību un visādas fīčas. Un pie nelieliem apjomiem mākonis pat ir lētāk, bet kad parādās vērā ņemams traffiks un/vai prasības pēc jaudas, tad sāk maksāt diezgan sālīti.

        • Hidden driver
          0

          Cik tev $ nāk no adds no 700k cilvēkiem? Reāli cik es rēķinu, izdevīgāk ir neko nedarīt shura.gif

          • mad
            0

            Pietiekami, lai būtu vērts darīt smile_mini.gif

      • mad
        0

        Un vispār, ja tu domā sākt kaut kādu jaunu savu projektu, manuprāt sākumā visvienkāršāk ir neiespringt un paņemt VPS iekš digitalocean, kaut vai lētāko (pēc tam var vienkārši upgreidot ja sāk trūkt resursu). Būs fiksēta cena un nekādu galvassāpju. Ja viss sanāks un aizies, un sāks palikt par īsu ar DO, tad arī domāsi ko darīt un vairāk sapratīsi, ko tev vajag.

    Atpakaļ Uz augšu